VESY-SUOMI

Suomen alueellisten vesiensuojeluyhdistysten toiminta ja sen tulokset ovat olleet 1960-luvulta alkaen menestystarina, joka on konkreettisesti parantanut vesien tilaa Suomessa. Tällä hetkellä alueellisia yhdistyksiä on kymmenkunta, mutta edelleen suuri osa Suomesta on vailla aktiivista vesiensuojeluyhdistystoimintaa. Nyt tilanteeseen on tulossa muutos!

Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto sai Ympäristöministeriön kärkihankerahoituksen VESY-Suomi-hankkeelle. Hanke toteuttaa hallituksen ”Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta”. Hankkeessa tavoitteenamme on laajentaa alueellisten vesiensuojeluyhdistysten verkosto kattamaan koko Suomi siten, että saamme kunnat, kaupungit, kansalaisjärjestöt ja toiminnanharjoittajat toimimaan yhteisen tavoitteen eteen, suomalaisten puhtaiden vesien puolesta. Pääkohdealueinamme ovat Keski-Suomi, entisen Oulun läänin alue ja Kainuu sekä myös nykyisin toimivien vesiensuojeluyhdistysten reuna-alueet. Toteutamme hankkeen yhteistyössä kaikkien jäsenyhdistystemme kanssa.

Polkaisimme VESY-Suomi-hankkeen kunnolla käyntiin tammikuussa 2019. Keväästä 2019 alkaen tulemme näkymään ja kuulumaan kohdealueillamme, ensi alkuun jäsenhankinnan merkeissä. Hankkeen päättyessä kesällä 2020 olemme toivottavasti onnistuneet saamaan aikaan ”vesiensuojelupöhinää” kaikilla kohdealueilla ja luoneet kestäviä toimintaympäristöjä yhdistystoiminnalle!

Kiinnostuitko hankkeesta? Ota yhteyttä!

 

Ari Huhtala                                                                                       Hanna Arola

e-mail: ari.huhtala(a)vesiensuojelu.fi                                               hanna.arola(a)vesiensuojelu.fi

puh: 050 472 5720                                                                           puh: 050 472 5585

 

 

 

 

 

Ratamestarinkatu 7 b 3. krs
00520 Helsinki

09 272 7270
liitto@vesiensuojelu.fi