Palaa etusivulle

Tiedotteet

Muistutus Terrafame Oy:n ympäristö-, vesitalous- ja toiminnanaloittamislupaa koskien
21.3.2019

Yhdistys on 15.3.2019 jättänyt Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle muistutuksen koskien Terrafame Oy:n Sotkamon kaivoksen kaivos- ja metallituotannon ympäristö- ja vesitalouslupaa ja toiminnanaloittamislupaa (PSAVI/2461/2017).

Kts. lausunnot.

Iisalmen reitti-seminaari järjestettiin Iisalmessa 18.3.2019
20.3.2019

Vesiviestillä vaikuttavuutta-hanke järjesti 18.3.2019 seminaarin Iisalmen reittiin liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Paikan päällä Iisalmen Luma-keskuksessa oli viitisenkymmentä kuulijaa.

Kiitokset osallistuneille ja esitysten pitäjille! Seminaarin esitykset saatavilla täältä:
https://vesiensuojelu.fi/skvsy/palvelut/kehittamistoiminta/vesiviestilla-vaikuttavuutta/

Savo-Karjalan Vesiensuojeluyhdistys ry

Yhdistyksen jäsenistössä on edustettuna kuntia, teollisuuslaitoksia sekä vesiensuojeluun vaikuttavia yhteisöjä. Tavoitteena on saavuttaa ja ylläpitää vesien hyvä tila kustannustehokkailla ja kestävän kehityksen menetelmillä. Yhdistys tuottaa kansalaisille, päättäjille ja jäsenilleen luotettavaa tietoa vesien tilaan vaikuttavista tekijöistä.

 Yhdistyksen yleishyödyllinen tehtävä on edistää vesienhoitotoimenpiteitä toimimalla aktiivisesti alueellisissa vesienhoitoryhmissä, laatimalla lausuntoja ja kannanottoja, tiedottamalla vesistöjen tilasta sekä osallistumalla tutkimus- ja kehittämishankkeisiin.

 Jäsenille tarjoamme edunvalvontaa, neuvontaa, koulutusta sekä asiantuntijapalveluita. Varsinainen liiketoiminta on eriytetty Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:öön, jonka kehittämisestä yhdistyksellä on pääomistajana vastuu. Valtakunnallinen vaikuttaminen toteutetaan Suomen Vesiensuojeluyhdistysten Liitto ry:n kautta.

 Savo-Karjalan Vesiensuojeluyhdistys ry on perustettu vuonna 1963 kuntien ja teollisuuslaitosten toimesta alueellisen vesiensuojelun edistämiseksi. Toiminta-alue on Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala. Yhdistyksellä ja sen omistamalla Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:llä on hyvä alueidensa vesistöjen tuntemus